2019. gada 14. augustā tika izziņoti metu konkursa par Dzintaru koncertzāles lielās zāles atjaunošanas projekta rezultāti, kurā vienīgo godalgoto vietu ieguva Vincents Arhitektūra.

Konkursantu uzdevums bija piedāvāt risinājumus lielās zāles ietilpības palielināšanai, koncertzāles izmantošanas laika paildzināšanai pirms un pēc vasaras sezonas, vīziju koncertzāles priekšlaukumam un ieejai, SIA “Dzintaru koncertzāle” administrācijas ēkai, kā arī veikt kompleksu teritorijas analīzi un pielāgošanu publikas un mūziķu ērtībām.

Darbus žūrijas komisija vērtēja pēc trīs galvenajiem kritērijiem. Būtiskākais bija, lai mijiedarbībā ar mūsdienīgiem risinājumiem tiktu saglabāta vasaras koncertzāles kultūrvēsturiskā vērtība un zāles unikālā akustika, lai piedāvātie risinājumi būtu praktiski realizējami, nebūtu sarežģīti vai dārgi apsaimniekojami. Viens no izšķirīgiem konkursa noteikumiem paredzēja, ka piedāvātie risinājumi jāspēj īstenot, nepārtraucot koncertzāles darbību.

Video >>