29 gadus jauns profesionāls pavārs, ar pārsteidzošu individualitāti un augstām kulinārijas prasmēm. Tas nebija noslēpums, ka Aleksandrs līdz šim brīdim ir ieviesis jaunumus restorāna Vincents ēdienkartē un pārsteidzis ar savas meistarības radošumu.

11 gadu ilgā un cītīgā Aleksandra Nasikailova profesionālā darbība restorānā “Vincents” ir pierādījusi, ka viņš ir spējīgs vadīt restorāna virtuvi atbilstoši augstas klases “gourmet & haute” līmenim.

Aleksandrs kopš bērnības tiecās gatavot, sekojot vectēva tradīcijām, kurš kara laikā ir strādājis par pavāru. Īstais dzīves aicinājums kļūt par profesionālu pavāru atnāca, kad aiz muguras jau bija gan prakse ārzemju restorānos Anglijā, Dānijā un Skandināvu valstīs, gan pieredze pašā restorānā Vincents.

 

Aleksandrs Nasikailovs: “Maestro”

Viņš arī ir ļoti pateicīgs savam skolotājam Mārtiņam Rītiņam, no viņa ir iemācījies ļoti daudz, un pats galvenais neatlaidību: „Mārtiņa idejas bieži vien bija neiedomājamas un šķita pat neizpildāmas, bet vienmēr mēs kopā atradām risinājumu! No viņa esmu iemācījies pašu svarīgāko – nekad neapstāties, vai nu darīt visu, vai nedarīt vispār. Paldies viņam par to! ”

 

Aleksandrs Nasikailovs: “Pētnieks”

Aleksandrs ir apceļojis daudzas valstis un visslavenākos pasaules restorānus, kas ietilpst “Pasaules Labāko Restorānu Top 50” (Top World’s 50 Best Restaurants”) sarakstā. Šo restorānu ēdienu pagatavošanas tehnoloģija, garšu savienojums un noformējums mudināja Aleksandru uz to, ka var apvienot vietējo produktu klāstu tīrās garšas ar starptautiskas kulinārijas mākslas niansēm.

 

Aleksandrs Nasikailovs: “Vadītājs”

Restorāns Vincents ir vienmēr Aleksandram sirdī. Aleksandrs restorāna Vincents virtuves “mehānismu” papildina ar savām drošām kulinārijas idejām, šis mehānisms iedarbina visus pārējos galvenos procesus, kas attiecas uz ēdieniem, kā tos pasniegt viesim un kā veidot gastronomisku izrādi. Jauns amats - tas ir izaicinājums pašam sev un jauns pieteikums komandā. Aleksandrs uzskata, ka komandas saliedēšanas princips var tikai vairot panākumus: “Es esmu iemācījies, kad runa ir par vadību, ir jābūt radošumam pārvērst to par stingrību un disciplīnu – proporcionāli sadalītu, tāpat kā ēdiena sastāvdaļas.”

Par panākumu viņš uzskata šī gada Vincents komandas kopīgas darbības rezultātā nesenu apbalvojumu ar prestižo restorānu ceļvedi White Guide Nordic 2017 kā labākais restorāns Baltijas valstīs.

 

Aleksandrs Nasikailovs: “Sapņotājs”

Restorāna Vincents šefpavārs tic, ka mūsdienu virtuves ēdieniem trūkst struktūras, tādējādi klasika vienmēr būs aktuāla mijiedarbībā ar jaunienākošiem kulinārijas virzieniem. Viņš ēdienu idejas smeļas no priekšmetu vizuālajām asociācijām, bērnības garšu atmiņām vai garšu savienojumiem, ko pats ir iedomājies.

 

Raimonds Tomsons un Aleksandrs Nasikailovs:

Someljē + Ševpavārs”

Restorāna Vincents jaunais tandēms – someljē un šefpavārs ar daudzsološu koncepciju – “vīns + ēdiens” – ir jauns pieteikums Latvijas viesmīlības nozarē. Raimonda Tomsona un Aleksandra Nasikailova sadarbība veidos kaut ko pilnīgi jaunu restorāna Vincents vēsturē. Viesiem būs iespēja izmēģināt someljē ieteiktos vīnus un atrast kopīgu risinājumu ar šefpavāra iztēles bagātu ēdiena piedāvājumu. Galvenais ir atrast vīna un ēdiena kombinācijas būtību un sasniegt pilnu sajūsmas garšu!