Viņu dienas ir skaitītas!

Ļaujiet man Jums minēt dažus skaitļus 328; 33642; 253652; 1220888 ...

Canard de Rouen à la Presse (presēta pīle ar asins mērci). Šīs receptes pirmsākumi meklējami 19. gadsimta sākumā, kad šādi gatavota pīle augstmaņiem tika pasniegta kā klasisks gastronomisks baudījums. 1890. gadā šo recepti savā uzraudzībā pārņēma  pavārs Frederiks, un no tā brīža virtuves grāmatās tika ierakstīts ikvienas personas vārds, kas šo ēdienu baudīja, piešķirot katram ierakstam secīgu kārtas numuru. Tik ļoti īpašs un cienīts bija šis ēdiens.

Apmeklējot restorānu, karalim Edvardam VII tika pasniegtā pīle, kas iereģistrēta ar Nr. 328. Pēc kāda laika 1910. gadā Teodors Rūzvelts saņēma Nr. 33642. Čārlijs Čaplins iegāzelējās restorānā un baudīja Nr. 253652, bet pavisam nesen Mārtiņš Rītiņš nolocīja Nr. 1220888 un izsaucās «Sacré bleu! Ce qui peut être mieux que ce?» (Piķis un zēvele! Kas var būt labāks par šo!)

Pēc Čaplina, bet pirms Rītiņa pīli uzpūtīgi baudīja Salvadors Dalī, no savām ievaskotajām ūsām salvetē noslaukot pīles sulas. Karaliene Elizabete II savas lūpas nosusināja majestātiski nemanāmi, bet Bilam Klintonam salvete kā ar nolūku nejauši nokrita tieši tajā brīdī, kad garām gāja franču viesmīle FiFi.

Tagad arī restorāna «Vincents» virtuvē esam ieviesuši seno presētās pīles pasniegšanas mākslu. Mūsu ´Challans´ šķirnes pīles nāk no Birgo (Burgaud) mājām Vandejā, Francijā.

Tradicionāli ēdiens tiek gatavots pie galda. Piesakot rezervējumu, Jūs saņemsit savu numuru un mēs sīkāk pastāstīsim par šīm apaļīgajām skaistulēm un izklaidējošo veidu, kā tās tiek pasniegtas. Pīles «Vincentā» ir pietiekoši lielas divu līdz četru cilvēku kompānijai. To sagatavošana un liesmošana notiks Jūsu acu priekšā.

Šis klasiskais pīles pagatavošanas un pasniegšanas veids ir viens no izcilākajiem kulinārajiem šoviem pasaulē!

Lūdzu, zvaniet vai rakstiet, lai rezervētu Canard de Rouen à la Presse
(iepriekšējs pieteikums ir ļoti būtisks)!