Es nevarēju iedomāties, ka sviestam var būt tik bagāta un izteikta garša, kamēr nebiju Francijā nobaudījis Bordier sviestu un kopš tā brīža Jean-Yves Bordier sviests ir vienīgais, kuru atļaujos baudīt.

Es zinu, es izklausīšos kā neciešams snobs (pat vairāk kā parasti), bet, piemēram, šokolādi, ja jūs to ēdat, labāk izvēlēties izcilas kvalitātes, jo kaloriju daudzums, salīdzinot ar sliktu šokolādi, nemainās. Tikai sliktas šokolādes gadījumā Jūs papildus vēl uzņemat nezināmas izcelsmes E vielas.

Bet kāpēc franču sviests bieži vien ir labāks nekā mūsējais? Daudzi saka, ka tas atkarīgs no krējuma, no kura tas gatavots. Attiecīgi - no govīm, kuras dod pienu un ēd kvalitatīvu un tīru barību. Sviests tiek gatavots no nedaudz nogatavināta, noturēta krējuma, kas piešķir tam riekstaino, nedaudz pikanto piegaršu.

Le Beurre Bordier sviests saglabā savas pārsteidzošās garšas īpašības gan auksts, tikko izņemts no ledusskapja, gan, esot maigi mīksts, istabas temperatūrā. Šo sviestu nevar saukt par piedevu, tas ir galvenais spēlētājs. Es esmu ar mieru ēst vairāk un vairāk maizes, lai tik varētu ēst šo sviestu!

Le Beurre Bordier sviestu gatavo Jean-Yves Bordier kungs Normandijas reģionā, Francijā. Ļaudis runā, ka viņa sviests ir labākais Francijā un, iespējams, labākais visā pasaulē. Labs sviests (un siers) nāk no laimīgām govīm. Un laimīgas govis dzīvo Francijas plašajās un bagātīgajās pļavās. Piens tiek noturēts 3 dienas, pirms tiek pagatavots krējums. Tad krējumu nogatavina vēl 36 stundas un tikai tad kuļ ar koka airiem, lai iegūtu pareizo tekstūru. Bordier kungs piegādā sviestu daudziem top restorāniem Francijā (tagad arī Vincents restorānam Rīgā), un pasniegšanas formas katrā no šiem restorāniem ir atšķirīgas. Mūsu formas mēs esam izveidojuši paši.

Piedāvājam arī iegādāties nelielas paciņas 125g izmērā lietošanai mājās. Sviests nav lēts, bet noteikti ir iztērētās naudas vērts. Bordier sviestam ir daudz garšu. Ir klasisks sviests, sālīts, nesālīts un mazsālīts. Ir arī veidi ar pievienotām garšvielām – kūpinātu sāli, jūraszāli, juzu sulu, Espelette čili, citronu un olīveļļas un pat vaniļas.

Vincentā jūs varat baudīt un iegādāties sālītu, nesālītu un sviestu ar jūras zālēm.

Kas var būt labāks par svaigi ceptu maizi ar Le Beurre Bordier!

Jūsu Mārtiņš