14. oktobrī Latvijas vēstniecībā Japānā notika pasākums, kas bija veltīts latviešu ēdienu popularizēšanai un kuru vadīja šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

Atklājot pasākumu, vēstnieks Japānā Normans Penke iepazīstināja klātesošos ar Latvijas vēsturi, kultūru un tūrisma iespējām, un aicināja viņus apmeklēt Latviju, lai izbaudītu latviešu virtuves daudzveidību. Līdzīgi kā Japānā, arī Latvijā ēdienu gatavošanā tradicionāli tiek izmantotas sezonālās dabas veltes un liela uzmanība tiek veltīta ēdiena svaigumam un kvalitātei. Mārtiņš Rītiņš iepazīstināja Japānas lielākos masu medijus ar latviešu virtuves tradīcijām, mūsdienu tendencēm un restorānu Vincents, demonstrējot latviešu ēdienu gatavošanu no produktiem, kas pieejami gan Latvijā, gan Japānā.

Pasākumā piedalījās vairāk nekā 60 Japānas lielāko masu mediju pārstāvji, ēdienu apskatu veidotāji un ar tūrisma nozari, un restorānu uzņēmējdarbību saistītie profesionāļi.