Šķiet dīvaini, ka es, kā Latvijas Slow Food kustības prezidents, ieteiktu kaut ko, kas izaudzis ārpus sezonas, ievests no ārvalstīm, un ko var patiešām dzirdēt augam. Tas ir tik īpatnēji un patīkami ērmīgi, ka vēlējos ar Jums padalīties ar šo skaņu celiņu>>

Ir pieņemts uzskatīt, ka rabarbers ir robusts augs, bet tikai ne Anglijā, kur ar robustu vīru reputāciju apveltītie jorkšīrieši novāc jauno rabarberu ražu sveču gaismā, jo trauslie stādi ir pārāk maigi, un spilgta gaisma varētu apstādināt to augšanu.

Un tātad, Vincents piedāvās jums citu augu, nekā esat pieraduši baudīt. Šim rabarberam ir interesanta vēsture- Wikipedia vai Google jums pastāstīs vairāk, bet es varu apgalvot, ka tas ir garšīgāks, saldāks un daudz maigāks. Manā nesenajā vizītē Londonā es apmeklēju vienu no maniem iecienītākajiem pusdienu un vakariņu restorāniem- The Portland. Pēc tam, kad nobaudīju dziedzerus un Jeruzālemes artišokus, pasūtīju steidzinātos Jorkšīras rabarberus ar crème diplomate. Tas atmodināja manī bērnības atmiņas. Man ir aizdomas, ka rabarbers ir viens no tiem ēdieniem, kas daudzos no mums raisa nostaļģiskas jūtas.

Vincenta ēdienkartē- tvaicēti rabarberi ar priežu dzinumiem, crème diplomate un laurlapu drupačām.

Mans ūdenskrešu un wasabi fermeris Džons sūtīs mums steidzināto rabarberu dzinumus turpmāk katru nedēļu.