Pieaicinot starptautisku žūriju, otro gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā un, tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad „Ekselence labākā restorāna Latvijā 2014” titulu ieguvis restorāns „Vincents”. Apbalvošanas ceremonijā tika paziņoti arī vairāku speciālbalvu ieguvēji, un „Martell” labākā šefpavāra balvu saņēma Mārtiņš Rītiņš, savukārt “Ekselence labākais deserts 2014” speciālbalvu ieguva restorāna „Vincents” konditori.

Otrajā vietā šī gada topā ierindojies „Bibliotēka No.1 restorāns”, bet trešo vietu ieņem 3 pavāru restorāns „Tam labam būs augt!”.

„Ekselence 30 labāko restorānu Latvijā 2014” sarakstu nosaka atbilstoši starptautiskajai praksei – vispirms interneta aptaujā restorānu nozares profesionāļi tika aicināti sastādīt katrs savu individuālo labāko restorānu sarakstu un katru no restorāniem izvērtēt, piešķirot punktus par ēdienu, dzērieniem, apkalpošanu un atmosfēru. Pēc iegūto rezultātu apkopošanas pie darba ķērās žūrija, kuru šogad veidoja ne tikai pašmāju eksperti, bet arī pieredzējuši profesionāļi no Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Žūrijā darbojās 14 pieredzējuši restorānu eksperti un apmeklēja restorānus, lai izvērtētu to sniegumu, vērtējot gan ēdienu, dzērienu kvalitāti, tāpat rūpīgi pievēršot uzmanību apkalpošanas kvalitātei un atmosfērai restorānā.

Restorāni nevarēja sevi nominēt konkursam, jo tas ir neatkarīgs nozares vērtējums. Jāpiebilst, ka restorāni savstarpēji netika salīdzināti, bet gan izvērtēti individuāli, piešķirot punktus. Maksimālais punktu skaits, ko katrs restorāns varēja iegūt bija 200 punkti - 80 punktus restorāns varēja iegūt par ēdienu; 50 punktus par apkalpošanu; 40 punktus par dzērieniem un 30 punktus par atmosfēru restorānā.